SMELT werd gepresenteerd tijdens de summer field academy bij Strandlab. In de vorm van een verhalende smaakroute leidde Lotte een struinende groep bezoekers over het strand van Almere en vertelde ze over wat het zomerseizoen allemaal te bieden had. Zo legde ze de nadruk op juist ook de soms ongeziene of vervelende elementen van het strandleven. Ze keken naar dingen die normaal over het hoofd worden gezien of als onplezierig worden ervaren. Aan het eind van deze route kwam alles samen in een met zand gemaakte ijscobar en werden de verschillende elementen van de route samengevat in een verfrissend dessert door Paul.
De ingredienten van het dessert bestonden uit een sorbet van rozenbottel/alsem en alle bessen uit de omgeving met een gelei van berenklauw/zeewier, knapperig zeewier krokantje, gesuikerde wesp, het blad van de teunisbloem en meidoorn crumble. Dit alles werd geserveerd op een keramische driehoekige mosselschelp.
Credits
Fotografie: Nicky de Ijl
Locatie: Strandlab Almere