Lotte en Paul creëren met Land Inzicht eetervaringen in een pop-up vorm waar een steeds wisselende omgeving de rode draad vormt. Door het bevragen en onderzoeken van lokale natuurlijke processen en het betrekken van ecologische en sociale invloeden, stellen ze in samenwerking met enthousiaste kenners uit het vakgebied een mooie eetervaring samen. Zo willen ze onzichtbare elementen op de voorgrond laten treden en de veranderingen die zowel positief als negatief kunnen zijn aan de kaak stellen bij het publiek. Per locatie ontstaat er een multisensorische ervaring waarbij een (visuele) verhaalvertelling centraal staat.
Lotte Ooms is een ontwerper. Door middel van mythevorming en vertellingen creëert ze nieuwe verhalen die onze interactie met de natuurlijke omgeving – zowel gecultiveerd als ongetemd – bevragen. Ze verricht altijd eerst een zorgvuldig ontwerp onderzoek, waarna haar ontwerp verschijnt in de vorm van objecten, sociale oplossingen of een nieuw materiaal. Lotte is geïnteresseerd in de historische achtergrond van elk materiaal waarmee ze werkt. Zo waardeert ze oude ambachten en technieken en vindt ze het werken met natuurlijke, gerecyclede en restmaterialen erg belangrijk.
Paul Jonker is een gepassioneerde chef en tuinier. Na veel ervaring te
hebben opgedaan bij onder andere Pure C**, Vrijmoed** en De kas* is
hij nu zelfstandig chef en laat hij zich graag inspireren door de natuur. In zijn eigen moestuin kweekt hij bijzondere bloemen en kruiden en experimenteert hij met verschillende soorten stijlen van tuinieren. De basis van zijn keuken is vegetarisch, hierbij probeer ik ook te kijken naar reststromen. Dit kan ook betekenen dat er ‘restproducten’ van de vis- of vleesindustrie in zijn gerechten verwerkt worden. Paul hanteert een frisse kookstijl waarin het een constante zoektocht blijft naar de perfecte balans tussen zure, umami en filmende smaken.