Bij LAND INZICHT x ITGWO presenteerden we een divers menu, waarbij chef-kok Paul Jonker verantwoordelijk was voor de gerechten, terwijl Lotte zich concentreerde op vormgeving, onderzoek en verhalen. Het evenement was opgedeeld in vier gerechten, elk gericht op een specifiek element van het eiland.
-GESTRAND: Ziltig gevulde oesterschelpen op keramiek in de vorm van Vlieland, vergezeld van verhalen over de woeste zilte planten die het eiland omringen.
-GEVONDEN: Een tartelette die naast het hoofdgerecht werd geserveerd op keramieken schalen met gevonden sporen van eiland vogels, in samenwerking met lokale partners voor ingrediënten zoals de koffie van Baken Vlieland en met oesterzwammen door Vlielands Glorie.
- GEGROEID: Inheemse plantensoorten van Vlieland, nu als inheems beschouwd, gecombineerd met zelfgekweekte kruiden en bloemen uit Paul’s moestuin.
- GEPLUKT: Een verfrissende IJS-O-THEEK als oplossing voor festival klachten, met natuurlijke remedies en een bijsluiter die specifieke informatie bood over de heilzame werking van de ingrediënten.
Credits
Fotografie: Roos de Jager
Locatie: Into the great wide open