Na al de voorgaande seizoen te hebben onderzocht bij Smelt, Rookt en Brandt heeft dit duo zich nu gestort op de ontstaansgeschiedenis van Almere en de verschillende fases die het landschap heeft doorstaan om tot het punt van nu te komen.
Tijdens "Bloeit" hebben Lotte en Paul een maaltijd geserveerd waarin Almere in water, aarde en volle bloei te proeven was. Eerdere elementen uit de voorgaande seizoenen hadden hun plek gevonden in samenspel met verfrissende nieuwe lente smaken. lokale ondernemers hebben wederom een rol gespeeld. Soms door de vertelling van een verhaal of door het delen van hun bijzondere producten. Zo was er een maritiem archeoloog die vertelde over het ontstaan van de zuiderzee en de woeste zee verhalen en hadden we een kunstenaarsduo uitgenodigd die vertelde over het materiaal ‘riet’ en de invloed van het materiaal bij het droogleggen van het land.
Het menu was opgebouwd in de volgende gangen.
Water: Algen bouillon, zeevenkel schuim, zeewierpoeder
Riet: aardappel, daslook kappertjes, mosterdzaad, uienbloemen, zeevenkel
Grond: venkelcompote, gepofte biet, mierikswortel, zaden, olijfkruid
Bloei: vlierbloesem mousse, Berken ijs, violen gel, verveinne
Credits
Fotografie: Roos de Jager
Locatie: Strandlab Almere