top of page
bloeit
DSC04599.jpg
DSC04603.jpg
DSC04556.jpg
 .jpg
DSC04485.jpg
DSC04568.jpg
DSC04408.jpg
DSC04466.jpg

Na al de voorgaande seizoen te hebben onderzocht bij Smelt, Rookt en Brandt heeft dit duo zich nu gestort op de ontstaansgeschiedenis van Almere en de verschillende fases die het landschap heeft doorstaan om tot het punt van nu te komen. 

Tijdens "Bloeit" hebben Lotte en Paul een maaltijd geserveerd waarin Almere in water, aarde en volle bloei te proeven was. Eerdere elementen uit de voorgaande seizoenen hadden hun plek gevonden in samenspel met verfrissende nieuwe lente smaken. lokale ondernemers hebben wederom een rol gespeeld. Soms door de vertelling van een verhaal of door het delen van hun bijzondere producten. Zo was er een maritiem archeoloog die vertelde over het ontstaan van de zuiderzee en de woeste zee verhalen en hadden we een kunstenaarsduo uitgenodigd die vertelde over het materiaal ‘riet’ en de invloed van het materiaal bij het droogleggen van het land.  

Het menu was opgebouwd in de volgende gangen.

Water: Algen bouillon, zeevenkel schuim, zeewierpoeder

Riet: aardappel, daslook kappertjes, mosterdzaad, uienbloemen, zeevenkel

Grond: venkelcompote, gepofte biet, mierikswortel, zaden, olijfkruid

Bloei: vlierbloesem mousse, Berken ijs, violen gel, verveinne 

Credits

Fotografie: Roos de Jager

Locatie: Strandlab Almere

bottom of page